MarkWIE IS JUDE


Dat ben ik, Judith van Lierop (anno 1987). De bedenker van dit alles. Opgegroeid op het prachtige platteland van ‘t Zand (NH) en na jaren van omzwervingen door het hele land, weer neergestreken op de plek waar het allemaal begon. 

De naam Jude heb ik eigenlijk te danken aan intimi. Familie en vrienden noemden mij al snel Juud of Jude, ik werd toegezongen in de kroeg tijdens ‘Hey Jude’ en toen ik m’n eerste schilderij ging ondertekenen, was Jude een voor de hand liggend pseudoniem. 

In 2014 studeerde ik af als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in Leeuwarden. Lesgeven ging ik combineren met creatieve/kunstzinnige opdrachten en na een jaar kwam ik erachter dat dat niet mijn combinatie was. Er bleef simpelweg weinig energie over om vrij te creëren, dus liet ik het lesgeven los om de volle focus op mijn passie te richten. Het vuur in mezelf weer aan te wakkeren. Te bloeien als creatieve maker! Ik nam de ruimte en alles ging stromen. 

En hier sta ik dan, 2023, als florerende kunstenaar! Trots en blij dat ik destijds de stap heb genomen in het volgen van mijn levensdoel. Ik wil leven van wat ik maak en mensen daarmee raken. Iets losmaken, aan het denken zetten of gewoon laten genieten. Kleurrijk en toegankelijk. Met altijd die diepere betekenis. In woorden en beelden, vormen en lijnen. Geef mij een aanleiding, en ik ga los! 

Geïnspireerd raak ik door het alledaagse uit te lichten. Door simpele of vanzelfsprekende dingen te observeren, en daar de schoonheid in te vinden. Te filosoferen over hoe we ons bewegen en gedragen in het leven. De keuzes die we maken, als collectief en als individu. De pracht van de natuur, de dieren en hoe wij ons daartoe verhouden. 

Tot nu toe heb ik al met zoveel geweldige, inspirerende mensen mogen samenwerken. En dat blijft alleen maar groeien! Blij met wat er allemaal al ontstaan is, en nieuwsgierig naar wat er allemaal nog komen gaat .


Opdrachtgevers


Tot op heden heb ik o.a. gecreëerd voor: 

CONTACT

︎ judith@studiojude.nl
︎ 06 45243957
KvK: 61270393
BTW: NL002138422B45

Algemene voorwaarden
Disclaimer
VERKOOPPUNTEN

Etsyshop ︎